Övrigt / Humor

Text: Är det någon som känner igen Sverige?

Är det någon som känner igen Sverige?

Är det,detta Sverige vi vill ha? Det går inte en dag utan det är mord,det är våldtäkter och det vimlar av stölder. Hur kunde det gå så här? Det är politikernas fel de är för ljusblåa. De kan inte sätta sig in i folks vardag. Det är inte meningen att man ska bli misshandlad i sitt eget hem. Ändå värre är det att de ger sig på äldre,fega är de så det förslår. Politiker sitter i sin trygga vardag och har lön som om de var så oumbärliga att skulle de inte finnas så gick allt åt skogen. Fel! På grund av deras oförmåga att göra något för människorna så gör de det åt sig själva.

När jag växte upp fanns inte denna våldsspiral att man är så otrygg att man inte ens snart kan gå på gator och torg. Varför är detta så tyst i debatten. Nu kommer naturligtvis kommunisterna att demonstrera mot de mörka makterna i landet. Men det är väldigt konstigt för den bakgrund kommunisterna har,skulle man nog inte skrika för mycket. De har en väldigt blodig bakgrund,det är inte länge sen muren föll.
Titta bara hur de beter sig i Ukraina? Titta på Nordkorea där har du en "riktigt" kommunism. Säg inte att man kan ha en sort kommunism i Sverige och någon annan kommunism i andra länder. Det är tyvärr samma ideologi. Första maj så sjungs det: Upp till kamp emot kvalen sista striden är här. Ty Internationalen åt alla lycka bär. Så falskt det klingar.

Allting i Sverige har krackelerat ingenting är ju som det har varit. Skolorna,vården.de äldre har det inte bra. Många av ungdomarna har psykiska problem. Internet är ett forum för att kränka människor. Detta är en vardag i Sverige 2014. Jag är av övertygelsen att det kvittar vilket block som kommer till makten så reder de inte upp det här. Utan vi dignar fortfarande med kvarnstenen runt halsen med dessa skatter.
Det är skatt på allt och då menar jag allt. Jag tror att det kommer en skatt på åsikter. För yttrandefriheten har fått stora törnar. Den repar sig aldrig. Frihet är något som vi inte har i detta land. Ett sådant vacker land som Sverige skulle ha politiker som förstår landet och dess befolkning. Utan de kör bara på i ullstrumporna uran att fråga medborgarna. Detta är inte demokrati. Utan den demokratin styrs av politiker som inte har en aning eller vill ha en aning hur människor i gemen har det.

Tyvärr är det så att folk har blivit livrädda att säga nåt. Makten har verkligen tystat medborgarna. Det är då vi får konfrontationer och annat elände när politiker lägger locket på.

Bo Grapenskog

Kommentarer
- Kommentarer saknas

BoGrapen(K73)Har foto

Information
Skapad:
2014-04-24 18:16
Besök:
1225
Poäng:
Ingen har röstat
Besökare:
webmaster(K37)Har foto

COPYRIGHT © Lyriksidan 2020 - info@lyriksidan.se - Texter ägs av respektive författare