Noveller / Verklighetsbaserat

Novell: Känslan att bli älskad

Hon förstod det inte. Hur kunde han, som hon älskade så mycket göra henne så illa? Han som sa att han älskade henne, hur kunde han få hennes hjärta att gå i tusen bitar?
”Han älskar dig inte” sa djävulen på hennes högra axel.
”Han älskar dig visst, han vet bara inte hur han vill ha det” sa ängeln som satt på hennes vänstra axel. Vänster arm var ängelns, och djävulens var höger. Hela höger arm styrdes av djävulen. Den som hon slogs hårdast med, den som hon slet sönder saker med, den som hon smekte sin kropp med och den som hon skadade sig själv med. Änglaarmen var den som hon tog försvar med, den som hon kramades mest och hårdast med, den som hon smekte honom med. Det som därefter föll sig så naturligt var att vänsterarmen skulle skära sönder högerarmen medan ängeln snällt lät djävulen göra öppna sår och låta flickans blod rinna. Djävulsarmen var den högra och änglaarmen var den vänstra, så var det bara.
”Fel, fel, fel. Han vet bara inte hur han ska säga att du inte är den rätta utan att såra dig. Därför håller han sig undan” djävulen log snett och elakt.
”Prat. Han är förvirrad och vet inte hur han ska behärska sig. Kärlek är svår, ja, men inte omöjlig” sa ängeln tröstande.
”Ska jag tro på det där menar du? Han älskar inte dig, men du älskar honom, så är det. Förr eller senare måste du inse det. Det är inte dig han vill ha, tro mig” väste djävulen i hennes öra.
”Var inte dum, du älskar kärleken precis lika mycket som du älskar honom” ängeln var god. Hon ville allas bästa, speciellt flickans.
”Där får jag ta och hålla med, var inte dum. Lyssna på mig, både du och jag vet att jag har rätt. Inte sant? Han kommer ändå bara krossa ditt hjärta och lämna dig för någon annan”. Djävulens ord träffade henne direkt i magen. Som hårda sparkar. Hon ville inte inse det, men det var ett faktum. Han älskade henne inte och skulle aldrig göra. Han var precis som alla andra men låtsades vara speciell. Låtsades bry sig om henne. Men nu tyckte han att hon hade blivit för närgången och visste inte hur han skulle säga det. Eller hade han kanske hittat någon annan? Någon snyggare, roligare, smalare och gladare tjej? Det skulle inte förvåna henne.
”Du är du som bestämmer, ditt val och ditt ansvar. Du gör som du vill, men om du följer mitt råd och misslyckas kommer jag säga: 'vad var det jag sa?'”. Djävulen verkade segervis. Hon ville inte låta den onda sidan vinna, men hade hon något val?
”Du gör vad som känns rätt, men det är inte alltid vad du borde ha gjort. Är du bara ärlig så ordnar sig allt. Tänk på det, och dra inga förhastade slutsatser för det blir aldrig bra”. Ängeln kändes mer förstående. Hon visste inte vad som var det bästa att göra åt saken. Helst skulle hon bara vilja gömma sig i sanden och aldrig mer komma upp. Men det var absolut inte det bästa att göra av situationen. Det visste hon.

Kommentarer
- Kommentarer saknas

ggary(T)Har foto

Information
Skapad:
2009-01-26 14:16
Besök:
921
Poäng:
Ingen har röstat
Besökare:
arne(K)Har foto
hairpainting(T)
marels(T63)
sheerii(T)
Grej(K25)Har foto
HubbaBubba(T23)Har foto
Miimz_91(T)

COPYRIGHT © Lyriksidan 2017 - info@lyriksidan.se - Texter ägs av respektive författare