Noveller / Humor

Novell: Nouveau Riche (de nyrika)

Att komma upp sig i världen kan vara förenat med oemotståndliga frestelser och utsätta en människa för utmaningar som det kan ta tid att bli vuxen. Inte sällan anträds klassresor på sätt som får dråpliga konsekvenser. Men för de som hamnar ur sin normala 'Sitz im Leben' kan det barmhärtighetvis sägas att de sällan förstår hur dråpliga deras vildsinta umgänge med den nya språknivån uppfattas av omgivningen.
Att män som på kort tid blivit stormrika ofta väljer livspartner med annat än förståndet har sin grund i att många män ser bättre än de tänker, och därför heller inte väntar sig tankeförmåga av sitt hjärtas val. En IT guru drabbades av den stora passionen och hans tilltänkta var en lätt silverpatinerad blondin med en fysisk charm som gjorde det lätt att överse med en IQ strax under en lobotomerad igelkott.
De kretsar han introducerade henne i fascinerade henne, här fanns en helt ny språkvärld, millioner ord och begrepp som hon inte förstod men älskade att använda. Att nyttja exotiska ord för vardagligheter blev hennes wurm och passion. De öppnade ibland oanade dörrar, men ofta skapade de också munterhet på hennes bekostnad som hon dock var för självupptagen för att förstå den rätta betydelsen av.
Hon var på en av sina högklackade stadsrundturer, dvs shoppingutfärder, längre än så hade hennes kulturella bildning ännu inte nått, på väg längs det glittriga haute couture butikerna, de chica caféerna och minst sagt pretentiösa juvelerarna. Hon passerade ett fönster till en av de exklusiva ädelmetallprånglarna. Stannar upp som förstenad. Kliver in i affären och glider höftsensuellt fram till den elegante försäljaren.
'Har jag nöjet att tala med etablissemangets jubilar?'
Förbluffad, men med välkontrollerat leende svarade han, 'Ja jag är juvelerare.'
'Där ute i latrinen ligger ett kolli fullt av schmaracter och anestesister, vad kan det tänkas gå på?'
Kort paus medan juveleraren tyst för sig själv översätter nyspråket.
'Ni vill alltså veta vad det collier med smaragder och ametister som ligger i skyltfönstrets vitrin kostar?'
'Underbart, javisst ni förstår mig! Det är så befriande med impotenta affärsmän!'
'Utan att med en min förråda sin hutlösa uppskjörtning säger han, 'För er, enkom för er, sköna dam, ett specialpris: 25.000€!'
'Så kontinent är jag inte just nu, men får jag låna en telefon så skall jag ringa min man.'
'Självfallet, den är en halvtrappa upp där till vänster.'
Förundrad ser hon sig om i den sedan jugendtiden oförändrade kontorsdelen. 'Å ett sådant raffinerat suckat-tak! Vilken underbar skruvtrappa! Såna utsökta gabardiner!'
Hon återkommer och säger glatt. 'Min man säger att priset är i sin ordning. Han kommer och hämtar kollit i morgon, är ni snäll och lägger undan det med mitt namn på?
'Ja visst, men hur känner jag igen er man?
'Å det är lätt, han har på sig sin kanelhårsrock och han kommer i en champagnefärgad Januari och har sina genitalier ingraverade på motorhuven.'

Kommentarer
- Kommentarer saknas

Solfari(K74)Har foto

Information
Skapad:
2012-03-30 16:17
Besök:
986
Poäng:
Ingen har röstat
Besökare:
- Ingen än...

COPYRIGHT © Lyriksidan 2021 - info@lyriksidan.se - Texter ägs av respektive författare