Övrigt / Artiklar

Text: Vad har en hemlös för framtid?

Vad har en hemlös för framtid?

I en så välordnad demokrati som Sverige tycks vara så finns det mycket man kommer fram om man börjar skrapa på ytan. Det klart att det borde vara varje människas rättighet att ha tak över huvudet. Kan någon förstå detta dilemma när man i regeringen tjänar så mycket pengar och varje år sko sig på skattebetalarnas pengar. Här är det inte så om du blir arbetslös får du en lön av riksdagen. Detta är ju orimligt. Men om en annan stackars människa kommer i en knipa och blir arbetslös, då finns det inga skyddsnät.

Myndigheterna säger att hemlösa minskar, men är inte det bara ett sätt att frisera dessa siffror. Tänk att varje siffra där är en människa av kött och blod, som har det besvärligt där ute. Det borde vara förbjudet att inte människor ska få någonstans att bo. Lilaväl som det skulle vara förbjudet att vräka barn.

Socialt sett har vi inte kommit längre med den här regeringen. Det sociala engagemanget är väldigt sparsamt. Är det för att man själv inte känner att man tillhör denna grupp eller är det bara av lättja och dåligt empati? Klyftorna har blivit stora mellan dem som har arbete och dem som inte har något. Har man arbete så prioriteras man ifrån regeringen, men är man arbetslös och sjuk, då är man inte värd så mycket. Denna cynism är väldigt påtaglig och hade faktiskt ett mycket större engagemang när socialdemokraterna hade makten.

Det är ju så i livet att ödet bestämmer man inte, man kan måla sin egen tavla med många färger och pensel drag men man kan inte rå för att man blir sjuk. Kanske man inte ens ha råd att köpa penslar eller några färger? Blir man det så straffas man. Så vart leder detta till? Jo, det leder ju till att de svaga i samhället ändå blir svagare. Detta borde man tänka på när man lägger sig i sin varma sköna säng. Ge då en tanke på att där ligger dem och fryser våra medmänniskor.

Bo Grapenskog

Kommentarer
Bra skrivet de tänker bara på sina egna millioninkomster men det var inte mycket bättre under sossarna...
Skrivet av: arne(K)Har foto 2012-04-20 11:29

BoGrapen(K71)Har foto

Information
Skapad:
2012-04-20 07:21
Besök:
1750
Poäng:
Ingen har röstat
Besökare:
arne(K)Har foto
Andy33355(K40)Har foto
sara_carita(T31)

COPYRIGHT © Lyriksidan 2018 - info@lyriksidan.se - Texter ägs av respektive författare