Övrigt / Artiklar

Text: Julkalendern i år slår nog rekord med lite julstämning

Julkalendern i år slår nog rekord med lite julstämning

Tusen år till julafton är väl förvisso något man måste beakta väldigt noga.
För känslan för julen är lika långt borta. Borde inte en julkalender handla om julen? Med magi, fantasi och naturligtvis våra fantastiska traditioner.
Varför är det så svårt att skriva en julkalender som gör människor glada.
Julen har ju en kärleksberättelse. Är det så svårt med kärleken? Den som styr oss alla. Hade inte kärleken funnits så hade inte vi funnits. Vi är ju alla kärleksbarn.

Det som är väldigt märkligt att en Tv-kanal som finansieras av svenska folket inte får det dem egentligen vill ha. Alltså en berättelse om julen.
Incitamentet till julen är ju att göra människor glada,för det är ju bättre att ge än att taga. Här tar man ju inte människor på allvar. Varför inte låta folket får välja i folkets TV? Detta skulle vara något demokratiskt? Eller är det så att programskaparna inte bryr sig om folket, utan de arbetar i den tesen att jag tycker om detta då måste ju hela svenska folket tycka om det?

Det är precis som om man vill provocera människor och det adekvata i detta att man får inte vara glad i Sverige. Att vara glad är något fult man ska vara det här cementblocks leendet. Varför i all världen ska man det.
Med allt elände som vi får gå igenom så borde man göra något som gör alla glada. Men den tanken tydligen finns inte. Man kör bara åt ett håll det är åt vänsterhållet. Stalin ville förbjuda julen men det gick inte för folket firande ändå.

Så det vet i sjutton om detta är någon julkalender. Då får dem bara kalla det för en berättelse från dag 1 till dag 24.
Man undrar faktiskt vad detta ska ta vägen? Har man nu nått botten eller fiskar man vidare?
Vet dessa som har hand om dessa julkalendrar vad julstämning är?
Vi har detta en gång om året. Får inte vuxna och barn känna denna känsla
som jag har upplevt när jag var liten. Som att åka släde med facklor en bister juldagsmorgon till kyrkan. Detta är något som sätter sig i själen.
Detta som visas är så själlöst det kan vara.
Man borde gå i terapi för att förstå att vi är människor av kött och blod och vi har känslor. Den kärlekskänsla som julen har skulle vi behöva lite till mans. Julen kanske inte är något för SVT, men för de flesta här är det hela världen.

Bo Grapenskog

Kommentarer
- Kommentarer saknas

BoGrapen(K72)Har foto

Information
Skapad:
2015-12-05 00:19
Besök:
1006
Poäng:
Ingen har röstat
Besökare:
- Ingen än...

COPYRIGHT © Lyriksidan 2019 - info@lyriksidan.se - Texter ägs av respektive författare