Övrigt / Artiklar

Text: POLISEN VAR INTE DETTA LITE SAFTIGT?

POLISEN VAR INTE DETTA LITE SAFTIGT?En 5-årig flicka hade satt upp ett saftstånd och skulle sälja lite saft. Men se den gubben gick inte utan polisen bötfällde henne. Det måste väl vara föräldrarna för flickan är ju inte straffmyndig.
Blir inte detta lite av ett en löjans skimmer? Man kan tycka att detta är väl lite pinsamt. Men som sagt var bötfäller man inte riktiga "förbrytare" får man ta det man har. Men PR-mässigt kan det ju inte vara bra. Den flickans ambitioner om ett land där man ska vara lite affärsmässig har ju skjutits i sank. Jag är ingen pappersvändare i lagens mening om det verkligen står att en 5-årig flicka inte får sälja saft.
Men jag förvånas inte av detta Pippi Långstrump-land. Där hon sover med fötterna på kudden. Men förundras över detta land ibland. Det man tycker borde vara strängare straff är inte det. Vi håller fast vid våra värderingar åtminstone de som sätter lagarna. Lite transparent måste det nog vara och varför tar man inte till den "lag" som är allra bäst,sunt förnuft?
Denna safthistoria är nog lite väl kladdigt i lagens mening. Men som sagt var så förundras man inte över något i detta land.

Bo Grapenskog

Kommentarer
- Kommentarer saknas

BoGrapen(K71)Har foto

Information
Skapad:
2017-07-25 23:18
Besök:
484
Poäng:
Ingen har röstat
Besökare:
Flemming(K)Har foto

COPYRIGHT © Lyriksidan 2018 - info@lyriksidan.se - Texter ägs av respektive författare