Noveller / Nutid

Novell: Julkalender: Hitta hem - Kapitel 4

Inte rädd

"Jag kommer knappt ihåg någonting", fnittrar Emilia Törnqvist vid bordet bredvid mitt i matsalen. "Jag var så jävla full liksom."
Jag himlar med ögonen och slevar upp ett lass med pyttipanna på gaffeln. Snacka om otur att behöva delta som passiv lyssnare på Emilias och hennes allierades kvalificerade skitsnack. Själv sitter jag ensam och äter, vilket passar mig fint. Jag är inte mobbad, inte ens utfryst, utan väljer att hålla mig på avstånd från mina jämnåriga klasskamrater. Varför skulle jag vilja vara medlem i något av fjortisgängen som tror att Idominsalva är helgonens gåva till mänskligheten? Ändå, av någon outgrundlig anledning, kan jag inte låta bli att lyssna på deras ytliga prat.
"Henrik verkade inte ha några problem med det så som ni hånglade", skrattar Aneesa onödigt högt. Ett samstämmigt fniss bryter ut kring deras bord.
"Så du och Timmy är helt över eller?", fortsätter hon lika glättigt.
"Been there, done that", svarar Emilia kort. Förändrades något i hennes röst? Blev fröken Snygg-Och-Käck tvär och kall? Jag skakar på huvudet. Helgens hunger måste fortfarande sitta i.
"Så du har typ inget emot om jag skulle... du vet... överta honom?"
'Allvarligt?', tänker jag för mig själv och sätter nästan maten i halsen av Aneesas ordval. Vem säger ens något sådant?
Jag mer känner än ser hur stämningen kring flams-bordet förändras. Tjejerna blir tysta, jag sneglar diskret på dem. Allas blickar är riktade mot Emilia som sitter där med spänd blick. Aldrig har jag varit med om så bra underhållning live!
Med ens verkar Emilia bli medveten om sin frostighet, blinkar, och rycker på axlarna. "Inte för att jag kommer bry mig, men jag lovar dig att han inte är värd tiden liksom."
Så fröken Snygg-Och-Käck har blivit dissad med andra ord, reflekterar jag skadeglatt. Killen borde ju få medalj.
"Vad är det som är så roligt, Ebba?"
Jag väcks ur mina elaka tankar och upptäcker att tjejernas blickar nu är riktade åt mitt håll. Fan, jag måste ha sagt det sista högt.
"Ett internt skämt bara, mellan mig och min hjärna", svarar jag med ett syrligt leende mot dem. "Inget som ni skulle förstå."
Fjortisarna tittar irriterat på mig utan att ha vett att se förolämpade ut.
"Bara för att ditt liv är trist betyder inte det att du kan hacka på oss andra för att vi har lite roligt", säger Jessica Suggart surt. Jag hatar hennes näsa för så fort hon pratar vickar nästippen på den upp och ner. En uppåtnäsa, precis som på en gris. Suggan kallas hon för, av mig i alla fall.
"Du har helt rätt, förlåt mig. Jorden är ju överbefolkad så om ni vill dö av leverskador innan studenten så är ju ingen större skada skedd." Jag borde fan få Nobelpris för mina comebacks. Både Suggan och Aneesa tittar på mig som om jag vore Satan själv. Emilia bara flinar. Ser hon lättad ut?

Så fort jag kliver innanför dörren i lägenheten vet jag att något är fel. Något kommer hända. Knappt hinner jag stänga den ordentligt innan Subban kommer farandes mot mig och trycker upp mig mot väggen.
"Din jävla horunge!", skriker hon i mitt ansikte, håller mig så hårt att jag kvider. Min puls ökar medan andan fastnar i halsen. "Hur vågar du stjäla från mig!?"
Egentligen borde jag väntat mig den, den borde inte ha kommit som en chock. Ändå blinkar jag förvånat av örfilen som hon bränner av mot min kind. Tårarna reser sig i mina ögon, men jag tvingar tillbaka dem. Jag får inte vara rädd. Jag är inte rädd.
"De-det var ju bara tvåhundra kronor", stammar jag och svär åt min tunga som tycks fått ett epilepsianfall. "Jag var så hun-hungrig och jag la ju tillbaka..."
Ännu en örfil, så hård att det ringer i öronen, träffar mitt ansikte.
"Otacksamma ungjävel!", skriker hon och brottar ner mig på golvet. Hon är arg, argare än hon brukar vara. Jag lyckas inte rubba henne trots att jag försöker sparka och slå. Det är som att kampen var vunnen innan den ens började. Mina ögon spärras upp. Det här är inte någon av våra vanliga slagsmål inser jag när hon greppar tag om min hals.

Kommentarer
- Kommentarer saknas

Annis(T)

Information
Skapad:
2017-12-04 11:34
Besök:
542
Poäng:
Ingen har röstat
Besökare:
- Ingen än...

COPYRIGHT © Lyriksidan 2020 - info@lyriksidan.se - Texter ägs av respektive författare